Loman voi aloittaa jo matkalla

Ei ole mitään syytä aloittaa lomaansa stressaamalla ja kiirehtimällä, jos tavoite on rentoutua ja nauttia omasta ajasta. Tällöin on myös turhaa jättää lentokentälle menemistä viime tinkaan tai valita lento, jossa välilaskulla ehtii juuri ja juuri seuraavaan lentokoneeseen. Sen sijaan jos valitsee lennot niin, että välilasku kestää pidempään, voi tutustua myös uuteen kaupunkiin ja aloittaa rentoutumisen jo ennen matkakohteeseen pääsyä. Aina ei myöskään kannata valita sitä nopeinta kulkuvälinettä perille.

Pitkät välilaskut mahdollistavat päivävisiitit kaupunkiin

Lennot, joiden aikana joutuu tekemään vaihdon koneesta toiseen, voi tarjota enemmänkin kuin vain suorat lennot lomakohteeseen. Lyhyimmillään vaihtoajaksi suositellaan vähintään reilua tuntia, jolloin myöhempään lentoon pitäisi ehtiä, vaikka ensimmäinen olisi hieman myöhässä, kunhan lentokenttä ei ole aivan valtava. Kahden tai kolmen tunnin vaihtoajalla on yleensä mahdollisuus myös tutustua lentokentän myymälöihin, kahviloihin ja ravintoloihin.

Jos lomakohteeseen ei kuitenkaan ole kiire, on hyvä vaihtoehto valita lennot siten, että välilasku on selkeästi pidempi. Tällöin voi tehdä vaikka päivän mittaisen tutustumisreissun matkan varrella olevaan kaupunkiin. Päiväreissut ovat myös loistava tapa katsoa miltä kaupunki vaikuttaa ja miettiä olisiko se vaikka hyvä matkakohde seuraavalle matkalle. Yölle sijoittuvat pidemmät välilaskut mahdollistavat myös hotellissa tai majatalossa nukkumisen lentokoneen sijaan.

Pidemmälle välilaskulle jäävän matkustajan kannattaa kuitenkin muistaa suunnitella välilaskunsa tekemiset etukäteen ja varata riittävästi aikaa myös takaisin lentokentälle pääsemiseen. Samoin on tärkeää tarkistaa se, että tarvitsetko maan viisumin kentältä poistumista varten.

Hitaasti, varmasti ja rennosti perille

Sen sijaan, että valitsisi suoran lennon matkakohteeseen ja olisi perillä mahdollisimman nopeasti, voi valita myös toisen vaihtoehdon. Esimerkiksi junalla matkustaminen kestää huomattavasti pidempään, mutta se mahdollistaa esimerkiksi maisemien katselun aivan eri tavalla kuin lentokoneessa.

Junalla matkustaessa on myös hyvä vaihtoehto nousta pysäkeillä pois, tutustua vieraaseen kaupunkiin muutaman tunnin ajan ja hyväpä seuraavaan junaan. Tämän voi tehdä monta kertaa ja nähdä paljon useampia kohteita kuin vain lentokoneessa istumalla ja määränpäähän kiirehtimällä.

Joustavalla ja iloisella mielellä suuri merkitys

Jotta matka lähtisi käyntiin mahdollisimman hyvin, kannattaa muistaa iloisen ja joustavan mielentilan tärkeys. Vastoinkäymiset kannattaa ottaa vastaan hymyillen ja muistaa, että lomalla on tarkoitus rentoutua, ei ahdistua ongelmista.

Kommentoi sosiaalisessa mediassa